Ratafia Russet - Olot
ENLLAÇOS D'INTERÉS
   
 

Fires de la Ratafia
  www.cornamusam.org


Ratafia Russet
col·labora i participa en totes les festes i fires de la ratafia que es celebren. Des de la seva primera edició i ininterrompudament ha assistit a la Fira de Santa Coloma de Farners i ha format part del jurat del concurs. En les nostres instal·lacions s'han recuperat i s'elaboren les ratafies de les prestigioses fórmules de Francesc Rosquellas.

Ratafia Russet ha mantingut relació des del començament amb la Fira de Besalú com a part integrant del jurat del concurs i, com hem dit, controlant l'elaboració a l'engròs de les ratafies guanyadores i fent-se càrrec de les maceracions i el seu envasat.

També des dels inicis i de manera continuada Ratafia Russet ha estat membre dels jurats dels concursos d'Anglès i de Centelles.La col·laboració de l'empresa no es limita a la seva presència en les diferents fires i al seguiment i control de les elaboracions que se'n desprenen, sinó que amb freqüència participa també en les tasques de divulgació, realitzant tallers o oferint conferències.

Sens dubte la col·laboració de Ratafia Russet de més categoria i prestigi, tanmateix idònia per al licor quan a context popular, és el Premi Ratafia Russet de composició per a sac de gemecs , que es convoca dins els actes del Festival Internacional de la Cornamusa d'Olot i que està pensat per a estimular la creació de nou repertori per a aquest instrument.

El Cornamusam, es celebra a principis de juliol i l'organitza l'Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, El Til·ler. Entre altres actes inclou un seguit de concerts i actuacions de grups de música tradicional d'arreu, precedits per la cercavila de la popular Cabreta, mascota de l'instrument, fet amb la seva pell, i que també alegra el festival amb diversos balls.

El Concurs de composicions per a sac de gemecs està obert a tots els compositors nacionals i estrangers i els participants hi poden concórrer amb un màxim de dues obres. Les peces han de ser inèdites, escrites per a sac de gemecs sol i adaptar-se a determinades característiques que s'especifiquen a les bases del concurs.RATAFIA RUSSET - Ctra. Santa Pau, 2-4 17800-OLOT (Garrotxa) - Tel. 972.261.088 - Fax. 972.268.460
© Copyright 2008 - portada - presentació - situació - contactar - mapa web - avís legal
français - english